Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно поклащане при 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Може би поради някоя/и от следните причини:

3) Защото майстора/гумаджията Чичо Манчо, дето е "направил" поне едно 10,000 коли и много ги разбира нещата (Сеш'се?) така каза, а пък и гледам, че и другите правят така (да не подценяваме последната опция)...

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение

Единственно ще обобщя за втори път. Добро за един е лошо за друг. Всеки избира според нуждите. Ако колата няма да катери проходи, а ще се кара предимно по разчистени улици защо да не е с широки и нископрофилни гуми?
    Да естествено, че всичко е компромис....
    Аз лично не смятам да ходя на планина зимата та да ми се налага да газя дълбок сняг. Ако имах такива нужди щях да имам автомобил (жип) с по-висок център на тежестта....

Така че за градски и извън градски условия по заснежени и утъпкани пътища, широките гуми са доста по-добри...... като цяло....

Всеки си преценя според нуждите.......

Ако случайно падне супер мноооо сняг, мога да си позволя да не карам колата 1-2дни...

А пък състезателните автомобили нека да не ги коментираме..... Те нямат нищо общо с реалността ни в ежедневието.....
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Има ли лед, ако ще и с гума от балканче да карам все тая....Там само вериги и гуми с шипове помагат...

Тази година за първи път карам с 225.45.17 зимни и да ви кажа не съжалявам. Миналата седмица като "понатрупа" си копаха добре. За справка - предните 3 години я карах същата кола с 195.65.15. Разликата е, че сега колата в завои е много по-стабилна, но пък друса малко повече сравенено с 15-ката...Като цяло не ходя по планини да карам ски итн, така че както каза Ферариста - всеки си преценява кое да предпочете като размер на гумата.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Има ли лед, ако ще и с гума от балканче да карам все тая....Там само вериги и гуми с шипове помагат...
        А практически колко често ти се налага да караш по лед "на стъкло" върху който наистина няма никакво значение с какво си, и колко пъти караш по силно замръзнал сняг по който има огромно значение с какво си..?

Comment

По неизчистени улици с натрупал 5-10см сняг ми се налага всяка година, защото все ще ни ИЗНЕНАДА снега и тия със снегорините не успяват да хванат снежинките още във въздуха Големите булеварди да речем, че за 1 ден успеят да ги позачистят, но по кварталните улички снега си остава с дни - денем киша, вечер лед...
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

По малките улички е супер....веднъж в годината и ние да се пързаляме без зор....
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Е на мен една от причините за зимни 15ки е освен по-голямата тежест на единица площ и колата по лесно копае в снега , ами и цената , защото в момента съм с Michelin Alpin A4 195/65/15 и струват чисто нови 135 лева, така същата гума обаче 225/45/17 е 359 лева, 220 лева отгоре на гума , амии едно е дадеш 700 лева за 2 предни друго е 270... всичко е компромис , иначе аз съм напълно доволен от поведението на колата и в завои и като цяло , можеби е заради спортните пружини или и аз не знам но не намирам усезаема разлика в стабилноста , наскоро изкачвах доста стръмна улица заледена ами да си кажа чесно се удивих на колата или на гумите не знам и аз на какво ама си го изкачи като стой та гледай, на спускане спирах на леда без проблеми колата правише някакви сантиметри отклонение в страни , много доволен останах от поведението и на лед. А улицата беше наистина доста стръмна. Също така коментари от рода " ама аз на балкан няма да ходя" или 1-2 дни ще оставя колата в гаража, амии защо като може да не ти се наложи това.. все пак казваш няма да ходя на балкан ама утре може така да се получи , че да идиш , както стана и с мен и аз нямам дестинация в балкана, ама за 8 декември бях на тетевенския балкан и на 15 см сняг си катерих баира без да ми пука

---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 19:01 ----------

Ама да не се отклонявам много от темата , проверих налягането на предна лява гума изглеждаше ми уш най-мека , ами колкото ги напомпих и като я сложих 2.5 бара , изглежда просто съм си втълпил , че повече се клати.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Аз ти гаранирам, че ако ми се наложи да отида до там, където ти си ходил за 8ми, ще отида и ще се върна без никакъв проблем. Преди няколко дни се качих до Боровец и си се прибрах пак без грам проблеми. Еми извинявай, аз до Хималаите няма да ходя. Така, че в 99% от случаите този размер 225/45/17 ми върши чудесна работа(тествано в реалния живот), при евентуални природни катаклизми итн не мисля че и 165 да сложа, ще ми свърши работа.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Аз ти гаранирам, че ако ми се наложи да отида до там, където ти си ходил за 8ми, ще отида и ще се върна без никакъв проблем. Преди няколко дни се качих до Боровец и си се прибрах пак без грам проблеми. Еми извинявай, аз до Хималаите няма да ходя. Така, че в 99% от случаите този размер 225/45/17 ми върши чудесна работа(тествано в реалния живот), при евентуални природни катаклизми итн не мисля че и 165 да сложа, ще ми свърши работа.
                  Естествено, даже съм убеден, че и по-далеч ще стигнеш с твоите.....
                  Проблема при това условие е, че като те спре чичко полицай и каже нагоре само с вериги и увисваш......

Иначе аз лично се съмнявам да е по-проходима с тънките гуми.....
                  И ако имаме късмет тая година можем да го докажем....
                  Крейзи кат си в Пловдив и завали по-дебел сняг, мой са пробваш да ми дойдеш на гости.......
                  Ша гледаме да има и видео Нови 195/65/15 с/у стари 225/45/17........
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                    Проблема при това условие е, че като те спре чичко полицай и каже нагоре само с вериги и увисваш......
                    Точно Ходи му обеснявай на полуцая, че със 165/65/13 имаш повече натиск на единица площ

А иначе наистина снимайте едно видео с Крейзито ще е интересно

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение

Иначе аз лично се съмнявам да е по-проходима с тънките гуми.....
                      И ако имаме късмет тая година можем да го докажем....
                      Крейзи кат си в Пловдив и завали по-дебел сняг, мой са пробваш да ми дойдеш на гости.......
                      Ша гледаме да има и видео Нови 195/65/15 с/у стари 225/45/17........
                      А така ще направим 1 рали така по твойте улици да видим кой гази повече , ХАХА , ама нали знаеш , то и майсторлък има , аз карам от 3 години ти от доста повече

Шегата настрана , не мисля , че с 225/45/17 с хубава зимна гума ще е по-лошо , не мога да коментирам тъйкато нямам впечатления, обаче както казах едно е да дам 270 лева за 2 нови друго е 700 това е главната причина да слезна на 15ки за зимата.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                        Шегата настрана , не мисля , че с 225/45/17 с хубава зимна гума ще е по-лошо , не мога да коментирам тъй като нямам впечатления, обаче както казах едно е да дам 270 лева за 2 нови друго е 700 това е главната причина да слезна на 15ки за зимата.
                        Да тук вече си прав

FIAT Coupe 16VT

Comment

това е главната причина за 90% от нас да слизаме на по-малки зимни гуми. Аз трябва да съм ударил 6ца от тотото за да взема 17 за зимата...

Comment

Има още един недостатък нископрофилната гума зимата - ако в някаква безобидна ситуация не успееш да спреш от ниска скорост (най-често при завиване или паркиране) и се дръннеш с колело в бордюра, едно е да удариш гума с височина 65, друго е да удариш тази с височина 45, която дори и с усилени бордове да е (те обикновено са такива), пак има доста по-голяма вероятност да е*е майката на джантата...

Comment

Аз карам с зимни 15'...
                              1) карам два месеца със зимни гуми, не е рентабилно да дам 800 лв за гуми 17',
                              2) не искам да махам постоянно летните, ще ми съсипят джантите гумаджиите !

Но не мога да я гледам така с 15' летни, чак ми е боли горе в ляво!
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Интересна тема,изчетох я цялата,та чак си помислих,че този човечец,дето е измислил снегохода,просто е нямал правилните гуми.И това,че ако сложим свръхвисокопрофилни гуми,изпразним резервоарът и газовата бутилка,може и да поплаваме малко.Остава сега и да полетим!Весело посрещане на Нова Година!
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                                X